Nieuws

Adriaan Ruiter

Per 1 januari is Adriaan gestopt als docent consumptieve technieken aan het ROC van Twente. De grootste taak bij het ROC was het verzorgen van de lessen voor de zelfstandig werkende koks niveau 3. In 1981 heeft hij de overstap gemaakt naar het onderwijs. In de jaren daarvoor heeft hij oa. gewerkt als kok bij Grand hotel Scheveningen, Hotel de Witte bergen in Laren, Grand Hotel Trois Epis in Turckheim, Elzas en het Amstel Hotel te Amsterdam.

Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de bediening om 2 jaar als gastheer te werken bij het Hilton Hotel te Amsterdam. Bij het Hilton kreeg hij de mogelijkheid om te solliciteren naar de functie van assistent Food & Beverage controller. Deze taak is 2 jaar vervuld bij het Hilton en daarna nog 3 jaar bij het Sheraton Hotel te Geldrop om daarna de overstap te maken naar het onderwijs. In die tijd heeft Adriaan de 2e graads lerarenopleiding consumptieve technieken gevolgd welke met goed gevolg is afgesloten.

Adriaan, die gestart is met de opleiding in de brood en banketbakkerij, vervolgens de slagerij en daarna naar de Horeca, heeft de sporen ruimschoots verdiend. In de jaren als docent waar hij zeer veel koks in Twente heeft leren kennen heeft hij zeker niet stil gezeten. Hij bleef op de hoogte van alle veranderingen en technieken middels verschillende docentenstages. De Librije, Parkheuvel, Chateau Neercanne, Chateau St. Gerlach, Comme Chez Sio en Trois Gros zijn enkele van de vele bedrijven waar hij regelmatig een kijkje nam.

Naast de Horeca met al zijn facetten is het sportief bezig zijn ook belangrijk. Vele fietstochten met An in de vakanties, kamperen en het buitenleven zijn nog steeds zijn grote passie.

Op de vraag wat hij na zijn werkzame leven gaat doen is steevast het antwoord, gewoon doorgaan met het reizen en toch nog wat willen betekenen voor het onderwijs en de Horeca. Adriaan Ruiter, een onderwijs-/ horeca man draagt de Twentse Alliantie van Ambachtelijke Koks een warm hart toe.

Na mijn pensionering  heb ik mij aangemeld bij de PUM (program uitzending management) voor deze organisatie heb ik verschillende missies mogen uitvoeren die betrekking hebben op horeca en onderwijs.

In Kosovo – Pristina, Rusland / Siberië – Chelyabinsk, Eritrea – Asmara, Indonesië – Makassar, Mozambique – Nuarra, Nepal – Kathmandu, Oekraïne – Charkov en Cherkassy, Niger – Niamey, Suriname – Paramaribo, Ethiopië – Addis Ababa en Bolivia – Cochabamba.

Andere activiteiten zijn:

Lid zijn van C-C-N- (Cuisine culinair Nederland) in Enschede, waar ik de chef ben van eén van de groepen en de graad van “Grand Maître de cuisine) heb behaald. In de Hasseler Es geef ik kookles aan een senioren kookgroep met als doel zelfstandig een maaltijd bereiden.

Bij het Symphonie orkest Elad in Hengelo staat mijn lessenaar bij de strijkers groep “viool”, van dit orkest ben ik de voorzitter.

Reizen zoals, fietsen, vliegtuig of wandelen blijft in het pakket, we hebben (mijn vrouw en ik) fiets of vliegreis gemaakt naar o.a West-Canada een gecombineerde reis door China en fiets tochten o.a. naar St. Petersburg, de Donau stroomafwaarts gevolgd  tot aan punt Nul en dat is de Zwarte zee bij Sulina. 

Ook fiets of wandel ik in het kader van mantelzorg met een man of vrouw die minder valide is.


X
X