Nieuws

Barth Brandt

Een woordje van ons erelid Barth Brandt (overleden 20-4-2013)
 
Na de hotelvakschool in Amsterdam ben ik via Diker & Thijs, Amsterdam een luxe restaurant waar kreeft, kaviaar, foie gras en Zeeuwse oesters (er was zelfs een oesterprikker in dienst) heel gewoon waren, mijn eerste functie was commis garde-manger’ daarna aide de fourneau en tournant, allemaal namen die helaas verloren zijn gegaan!

Daarna nog verschillende bedrijven in Nederland o.a. de Beukenhof in Oegstgeest en toen naar het buitenland (zeer aan te bevelen) in Duitsland, de Elzas, waar ik op m’n vrije dag naar goede restaurants ging eten, daar heb ik veel van geleerd!

Toen ben ik in Enter (of all places!) terecht gekomen waar ik Els leerde kennen, haar vader had een oud boerderijtje gekocht, zelf opgeknapt met handlangers en als Twensche Hoeve geopend.

Wij verkochten er pannenkoeken, haantjes v/h spit, schnitsels e.d., na een half jaar ongeveer hebben wij de spijskaart mede omdat er veel zakenmensen kwamen lunchen en dineren, veranderd in een luxere kaart.

Het liep heel goed tot dat het bedrijf in November 1969 geheel afbrandde en ik een half jaar moest bouwvakkeren, Els zorgde ondertussen voor nieuw te bestellen inrichting, serviesgoed, linnen enz.

Ruim een half jaar later openden wij de deuren van ons nieuwe restaurant, een paar jaar later,was er ineens de Michelinster en werden wij uitgenodigd bij de Alliance Gastronomique, daar hebben wij veel profijt van gehad vergelijkbaar met de Twentse-AAK waar je immers door kennisuitwisseling, meedenken met het onderwijs je sociale gezicht laten zien zoals jullie al diverse malen hebben getoond, present zijn bij diverse manifestaties e.d.

De Twentsche Hoeve brandde nog een keer af in 1980 en wij heropenden weer in 1982 en gingen door tot 1991 omdat bij mij M.S. werd geconstateerd in 1986, het werd toch te zwaar.

Een ding heb ik wel geleerd, zonder Els had ik het nooit zo ver kunnen brengen..


X
X