Najaarsbijeenkomst / workshop dinsdag 21 november 2023

november 2023

21nov17:0022:30Najaarsbijeenkomst / workshop dinsdag 21 november 2023

Details evenement

fermenteren de link naar de recepten van Christian Weij

Dinsdag 21 november staat de volgende bijeenkomst gepland.

We zijn te gast bij Arjan Schepers van Café Coberco in Enschede. 
Deze keer hebben we Christian Weij uitgenodigd. Hij neemt ons mee in de wereld van fermenteren.
Voor meer informatie kijk op “van Chris”

Het programma voor deze avond is:
De inloop is om 17.30 uur.
Vanaf 18.00 uur start Cristian met zijn demo / workshop.
Om 20.00 uur kunnen we, onder het genot van een paar gerechtjes en bijpassende wijnen 
Einde 22.30 uur.

Hieronder alvast de introductie van Christian Weij:

Waar passie, wetenschap en smaak samensmelten, daar vind je mij – Christian Weij, je persoonlijke gids in de intrigerende wereld van fermentatie en fooddesign. Mijn streven? De kracht van de onzichtbare wereld – het microscopische universum van gunstige microben – ontsluiten, onze culinaire ervaringen verrijken en daarmee bijdragen aan de gezondheid van ons zelf en onze planeet.

Als auteur van twee kookboeken en een meester in fermentatie, heb ik de vreugde van deze vernieuwde ambacht gedeeld met zowel gepassioneerde thuiskoks als de crème de la crème van de internationale restaurantwereld. Mijn streven is simpel: de betovering van fermentatie binnen ieders bereik brengen.

Of je nu een beginner bent, of een doorgewinterde professional, deze website is jouw toegangspoort tot culinaire ontdekking. Reserveer een workshop of masterclass, laat je inspireren door mijn boeken, of verbreed je kennis met mijn YouTube-video’s en binnenkort beschikbare podcast.

Christians boeken:

Verrot Lekker

“Verrot Lekker” is veel meer dan alleen een kookboek. Het is een vurige ode aan de magie van fermentatie, waarin de culinaire kunst van het ‘verrotten’ tot leven wordt gebracht. In dit boek leid ik, Christian Weij, je door de fascinerende wereld van microben en smaken, met recepten variërend van kimchi en zuurdesembrood tot zelfgemaakte yoghurt en tempeh. Naast de traditionele technieken introduceer ik je ook in moderne fermentatiemethoden, voor het experimenteren met nieuwe smaakprofielen en texturen. “Verrot Lekker” is niet alleen een uitnodiging om te leren en te experimenteren, maar het is ook een kans om de culinaire tradities te omarmen die de basis vormen van zoveel gerechten die we vandaag de dag kennen en waar we van houden. 

Verrot Gezond

Na het succes van “Verrot Lekker” gaat “Verrot Gezond” nog een stap verder, dit keer met een focus op de gezondheidsaspecten van gefermenteerde voeding. Fermentatie is niet alleen een manier om voedsel te conserveren en om te zetten in heerlijke gerechten, het kan ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen bieden, van een verbeterde spijsvertering tot een sterker immuunsysteem. In “Verrot Gezond” ontdek je hoe je deze voordelen kunt benutten en leer je hoe gefermenteerd voedsel past in een evenwichtig dieet. Met een reeks recepten die zijn ontworpen om zowel je smaakpapillen te prikkelen als je gezondheid te verbeteren, is “Verrot Gezond” een essentiële gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de genezende kracht van gefermenteerd voedsel. 

Lees meer

Tijd

(Dinsdag) 17:00 - 22:30

Laat weten of je komt

Je moet ingelogd zijn om je deelname op te geven Nu inloggen

X
X