Horecanieuws

Horecanieuws

Van Misset Horeca

 • Branche-organisaties catering gaan...
  on 30 maart 2023 at 11:38

  De verenigingen ONCE, Veneca en VOCC hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd. Het doel: op 1 januari 2024 een belangenplatform realiseren voor werkgevers in de hospitality branche waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken veelal op (andermans) locatie

 • Brouwerij opent eerste bierspa van...
  on 30 maart 2023 at 10:28

  Othmar Bierbrouwerij opent de eerste bierspa in Nederland. In Ootmarsum is het dompelen in een geurend bad met warm water met hop-, gist- en moutextract al een half jaar een succes. Bekijk de foto's.

 • Michelin onthult tien nieuwe namen...
  on 30 maart 2023 at 10:26

  Iedere maand maakt Michelin enkele restaurants bekend die in de Michelin Gids Nederland 2023 zullen worden opgenomen. Voor de maand maart zijn tien namen bekendgemaakt.

 • Gemeente zorgvuldig bij toekenning...
  on 30 maart 2023 at 09:40

  Het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel heeft zorgvuldig gehandeld bij het verlenen van een omgevingsvergunning voor de verbouwing van het kasteel Gemert tot luxueus hotel plus appartementen. Een inwoner van Gemert was aanvankelijk naar de rechtbank gestapt om de omgevingsvergunning aan te vechten.

 • Marijn van de Worp (ex-Fizzy)...
  on 30 maart 2023 at 07:41

  Marijn van de Worp en zijn partner Yasmina El Azzouzi moesten begin dit jaar de deuren van hun restaurant Fizzy in Epe sluiten. En nu heeft Van de Worp een nieuwe uitdaging gevonden als chef-kok van een bekend wellnessresort met hotel op de Veluwe.

 • Boutique-hotel De Witte Dame opent...
  on 30 maart 2023 at 07:29

  Tussen Abcoude en de aangrenzende weilanden staat een voormalig treinstation dat is omgetoverd tot De Witte Dame Abcoude.

 • Ondernemersfamilie opent in Hulst...
  on 30 maart 2023 at 06:52

  Ondernemersfamilie Luitjens voegt een derde Family-vestiging toe aan haar portefeuille. Na Axel en Terneuzen heeft Hulst straks ook een filiaal van de fastserviceformule van FHC Formulebeheer. ‘We zien veel kansen in deze regio en kregen de mogelijkheid op deze prachtige locatie aan de slag te gaan.’

 • Sircle Collection gaat hotel met...
  on 29 maart 2023 at 14:23

  Sircle Collection opent de komende twee jaar flink wat nieuwe hotels en lanceert twee nieuwe merken. Daarbij worden nieuwe landen betreden en ook in Nederland opent een hotel met een van die nieuwe merken, in Rotterdam.

 • KHN Meesterwerkevent 2023 in het...
  on 29 maart 2023 at 11:03

  In de toekomst zijn er structureel minder werkenden, ook in de horeca. Daar is geen simpele oplossing voor. Dit betekent dat we allemaal aan de bak moeten: overheid, horecaondernemers en werknemers. Deze en andere arbeidsmarktuitdagingen stonden centraal tijdens de tweede editie van het KHN Meesterwerkevent op 27 maart in Hotel Arena in Amsterdam.

 • NVWA: ‘Allergeeninformatie...
  on 29 maart 2023 at 09:55

  Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed informeren over welke allergenen er in het voedsel of gerecht zijn verwerkt.

Restaurantnieuws

Van Misset Horeca

 • Michelin onthult tien nieuwe namen...
  on 30 maart 2023 at 10:26

  Iedere maand maakt Michelin enkele restaurants bekend die in de Michelin Gids Nederland 2023 zullen worden opgenomen. Voor de maand maart zijn tien namen bekendgemaakt.

 • Marijn van de Worp (ex-Fizzy)...
  on 30 maart 2023 at 07:41

  Marijn van de Worp en zijn partner Yasmina El Azzouzi moesten begin dit jaar de deuren van hun restaurant Fizzy in Epe sluiten. En nu heeft Van de Worp een nieuwe uitdaging gevonden als chef-kok van een bekend wellnessresort met hotel op de Veluwe.

 • BlueBlood en Morritzz openen één...
  on 28 maart 2023 at 07:43

  De Haagse horecazaken BlueBlood en Morritzz slaan de handen ineen en openen maandelijks één groot terras aan de Mauritskade. ‘Liever een goede buur dan een verre vriend.’

 • Wagamama kan verder dankzij...
  on 27 maart 2023 at 09:07

  De rechtbank heeft een akkoord bereikt tussen Wagamama en alle stakeholders over de financiële herstructurering van het bedrijf. Dankzij WHOA-akkoorden heeft Wagamama weer een gezonde toekomst.

 • Samenwerking Euro-Toques met BBB...
  on 23 maart 2023 at 10:31

  Met onder meer een eigen paviljoen en diverse wedstrijden, gaat Euro-Toques Nederland een samenwerking aan met de BBB Maastricht en Folie Culinaire.

 • Weer acties bij Utrechtse...
  on 20 maart 2023 at 09:28

  Opnieuw hebben dierenactivisten protestacties gehouden bij Utrechtse restaurants die foie gras serveren. In januari bezetten actievoerders restaurant Bistronome des Arts in de stad, waarvoor uiteindelijk zes van hen zijn veroordeeld. Dit weekend waren de restaurants Cantina di David en Zies aan de beurt. Hier beperkte de actie zich tot buiten de restaurants, er zijn deze keer dan ook geen aanhoudingen verricht.

 • Lowlander start Botanical Bar...
  on 20 maart 2023 at 08:36

  In het oude pand van Restaurant Stork start het biermerk Lowlander een eerste eigen Botanical Bar & Restaurant. Met een plant forward keuken waar botanicals een hoofdrol spelen.

 • AMI: bistro, bar du vin en café...
  on 16 maart 2023 at 14:41

  AMI, gevestigd op de Eerste van der Helststraat in de Amsterdamse Pijp, heeft een Franse uitstraling met een Amsterdams randje. Het is is een bistro, een bar du vin en een café manger met een eigenwijze, artistieke en urban twist.

 • België-Luxemburg heeft er...
  on 13 maart 2023 at 13:22

  Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelingids België en Luxemburg 2023 voorgesteld in het Koninklijk Theater van Bergen. Tijdens de presentatie werd Bozar Restaurant beloond met twee Michelinsterren.

 • Belgische chef verliest na 30 jaar...
  on 13 maart 2023 at 08:10

  Een hard gelag voor chef-kok Ferdy Debecker van restaurant Eyckerhof in het Belgische Bornem. De chef verloor één jaar voor zijn pensioen zijn Michelinster. De ster had team Eyckerhof al 30 jaar in bezit.

X
X