Horecanieuws

Horecanieuws

Van Misset Horeca

 • Corona nekt Café Cliché...
  on 29 september 2023 at 11:38

  Café Cliché in Amsterdam, opgezet door chefkok Sidney Schutte van Spectrum**, is na vijf jaar failliet. De schulden die zijn opgebouwd tijdens de coronacrisis hebben het restaurant de das omgedaan. De deuren van de zaak zijn direct gesloten.

 • Amsterdam verhoogt...
  on 28 september 2023 at 14:12

  In de voorlopige begroting voor 2024 van de gemeente Amsterdam is te lezen dat de toeristenbelasting wordt verhoogd naar 12,5 procent. Hiermee komt de stad in de top-5 duurste steden ter wereld. Fel tegenstander Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels is ‘intens verdrietig’.

 • Duurzaamheidsprijs voor initiatief...
  on 28 september 2023 at 12:32

  GiveMe5, een programma dat hotels uitnodigt om structureel één tot vijf kamers beschikbaar te stellen aan economisch dakloze mensen, heeft de SDG Award ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een duurzaam en impactvol initiatief dat zich inzet en inspireert om de Sustainable Development Goals (SDG’s) voor 2030 te behalen.

 • Hoge NPS loont voor koffieketens:...
  on 28 september 2023 at 05:27

  De grootste koffieketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Bezoekers van koffieketens met een hoge NPS drinken hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen. De hoogst behaalde NPS van een Nederlandse koffieketen is +88.

 • Onderzoek NOS: veel jonge...
  on 27 september 2023 at 18:39

  Zo'n 1200 jongeren van 18 jaar of jonger zeggen tegen NOS Stories in hun horecawerk weleens ongewenste situaties met gasten, collega's of leidinggevenden mee te maken. Vooral het aantal meldingen van seksueel getinte opmerkingen en ongewenst lichamelijk contact valt op.

 • Bar Dancing Multipla is ode aan...
  on 27 september 2023 at 13:20

  Op vrijdag 29 september opent de nieuwe Bar Dancing Multipla haar deuren voor publiek. In een oude garage op de Valschermkade op het Schinkelterrein in Amsterdam kunnen bezoekers terecht voor lunch, diner, borrel en dansen.

 • Hackers misbruiken Booking.com om...
  on 27 september 2023 at 10:06

  Hackers hebben de inloggegevens van mogelijk duizenden hotels op Booking.com buitgemaakt. Met deze gegevens versturen de hackers uit naam van de hotels mails naar gasten om hen zo geld af te troggelen.

 • Sheraton Amsterdam Airport Hotel...
  on 27 september 2023 at 09:09

  Sheraton Amsterdam Airport Hotel introduceert ‘Gouden Brood’, een eigen bier waarbij overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam als voornaamste ingrediënt wordt gebruikt. Met dit nieuwe initiatief wil Sheraton Amsterdam voedselverspilling in het hotel terugdringen. Het ‘Gouden Brood'-bier is vanaf eind september verkrijgbaar zijn in alle horecavoorzieningen van het hotel op Schiphol.

 • Voormalig bedrijfsleidster neemt...
  on 26 september 2023 at 18:15

  Na een aantal jaar als bedrijfsleidster bij Kwalitaria Nieuw Vennep te hebben gewerkt, merkte Anoek Kraaijeveld-Buijs dat ze klaar was voor de volgende stap. Ze trok de stoute schoenen aan, besprak haar gevoel met voormalig eigenaar Frank en samen met haar partner Kelly Kraaijeveld-Buijs is ze de nieuwe eigenaresse van Kwalitaria Nieuw Vennep.

 • Hard Rock Hotel Amsterdam American...
  on 26 september 2023 at 08:48

  Zien Group is voornemens Hard Rock Hotel Amsterdam American te verkopen aan Dalata Hotel Group uit Ierland. Als de contracten begin oktober zijn getekend, gaat het Amsterdamse hotel verder als Clayton Hotel Amsterdam American.

Restaurantnieuws

Van Misset Horeca

 • Corona nekt Café Cliché...
  on 29 september 2023 at 11:38

  Café Cliché in Amsterdam, opgezet door chefkok Sidney Schutte van Spectrum**, is na vijf jaar failliet. De schulden die zijn opgebouwd tijdens de coronacrisis hebben het restaurant de das omgedaan. De deuren van de zaak zijn direct gesloten.

 • Faillissementsgolf topzaken houdt...
  on 25 september 2023 at 14:46

  Hij werd al voorspeld, een golf aan faillissementen in de horeca na een aantal zeer zware jaren met corona, energiecrisis, personeelscrisis en fors gestegen kosten. En al leek het er enige tijd op dat het hogere segment een beetje buiten schot zou blijven, volgen de faillissementen van restaurants met een vermelding of zelfs ster van Michelin elkaar steeds sneller op. Ook nu is een restaurant dat al 12 jaar een Michelinster heeft, failliet verklaard. De zaak is nog wel open, maar de vraag is voor hoe lang.

 • Eigenaren Auberge Jean &...
  on 22 september 2023 at 06:53

  Opnieuw gaat er een Michelinrestaurant sluiten. Jan Grijspeere en Marije Bremer-Jansen van het Bib Gourmand restaurant Auberge Jean & Marie aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam hebben het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam.

 • Portugese tweesterrenchef stelt...
  on 21 september 2023 at 13:33

  De Portugese chefkok Henrique Sá Pessoa vervangt zijn chef Ricardo Bastos Perreira door Rodrigo Silva de souschef van ARCA, zijn restaurant in het art’otel Amsterdam.

 • Estée Strooker geeft gerechten...
  on 21 september 2023 at 09:09

  Bar Bietstro opent op 2 en 3 oktober de deuren voor lunch en diner. Een exclusief pop-up restaurant waar het twee dagen lang allemaal draait om de meest kleurrijke, smaakvolle groente van Nederland: de rode biet.

 • De finalisten van de Gouden...
  on 20 september 2023 at 06:55

  Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de Hanos Gouden Koksmuts. Er zijn door de jury 6 finalisten geselecteerd en het Gastronomisch Gilde zal in de komende maanden nog 1 wildcard vergeven.

 • Eindhoven straks potentiële...
  on 20 september 2023 at 06:01

  Eindhoven is binnenkort een potentiële hotspot rijker op Strijp-S, waar tien keukens en drie barren worden gehuisvest in het industriële Veemgebouw. Op het voormalig bedrijventerrein van Philips wordt het nieuwe all day-horecaconcept uitgerold. Eind 2023 moeten de deuren opengaan van STR’EAT Bars & Kitchens in Eindhoven.

 • Kunstdieven stelen prijzige...
  on 19 september 2023 at 14:29

  Restaurant Nastrium in Helmond is slachtoffer geworden van een kunstroof. Twee doeken met de beeltenis van The Godfather daarop werden in de nacht van maandag op dinsdag weggehaald. De schade loopt vermoedelijk in de duizenden euro's.

 • Marco van der Wijngaard wint voor...
  on 18 september 2023 at 21:03

  Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.

 • Yornie van Dijk wint Green...
  on 18 september 2023 at 17:27

  Op maandag 18 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de finale plaats van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef’s Hat. Yornie van Dijk van restaurant Basiliek* ging er met de eerste prijs vandoor.

X
X