Nieuws

Thea Kroese

In 2007 ben ik gestopt ( VUT) als directeur van de Twentse Academie van streekcultuur, het Van Deinse Instituut. Nu heet dat TwentseWelle. Ik blijf officieel als adviseur actief voor dit Instituut dat in april 2008 de poorten opent van het nieuwe gebouw in Roombeek in Enschede. Tot 1996 was ik docente Frans, Nederlands en wiskunde bij het middelbaar onderwijs.

De laatste vijftien jaar ben ik free-lance medewerker bij RTV-OOST. Ik heb meerdere programma’s gemaakt, gepresenteerd en geproduceerd voor radio en TV. Twaalf jaar lang was ik de TV-kok van RTV-OOST en als zodanig werd ik gevraagd een toespraakje te houden bij de oprichting van de TAAK. Logisch dus dat ik iets heb met die organisatie en ik voel me, hoewel ik geen kok ben, bij de TAAK als een vis in het water. Ik wil graag mijn steentje bijdragen binnen dit netwerk, zeker als er iets valt te organiseren. Het is ook een prachtige combinatie met de lezingen en presentaties die ik verzorg
in en buiten de regio. Ik ben getrouwd met “mienen Johan” die met zijn kalme karakter een prachtige tegenhanger is van mijn drukke natuur. Misschien zijn alle chemici wel zo rustig. Wij hebben een zoon en twee dochters, waarvan slechts één dochter Twente trouw is gebleven.
Hobby’s? Koken natuurlijk en tuinieren, wandelen, fietsen en lezen, heel veel lezen.
Als vrijwilliger houd ik me bezig met de streektaal en met de uitgeverij TwentseWelle en zit ik in een overlegorgaan voor een leefbaar platteland ( toerisme en public relations ).
Kortom, ik had een droombaan en ik heb een droomleven.

Genoeg te doen om samen met Johan deel te blijven uitmaken van de maatschappij en het grote voordeel van “vutter” is, dat als je druk bent, je er zelf voor hebt gekozen. Wat een vrijheid en wat een luxe!


X
X